KruidenFortuin gaat op toernee en wel met een serie T salons: informatieve bijeenkomsten over bijzondere thee soorten in de wereld. Na 2 jaar ruim 50 T salons op de BTA te hebben georganiseerd wil Lieke Fortuin graag met de meest bijzondere thee soorten op toernee en op vele plekken met mensen haar liefde voor deze heilzame thee soorten delen.

Een bijeenkomst, die vooral ook sociaal en gezellig gaat zijn en waar een heerlijk kopje thee wordt gedronken en er ondertussen van alles over wordt verteld.

Welke thema’s komen in deze serie aan bod:

 • Chinese thee:
  Over Chinese thee valt heel veel te vertellen, maar in deze inleiding zal er een overzicht worden gegeven van de diverse chinese thee soorten en zullen we er een aantal proeven. De thee wordt geschonken zoals het in vele delen van China ook gebeurd.
 • Japanse thee:
  Matcha wordt in Japan vaak in ceremonies gedronken en daar zullen we het dan ook uitgebreid over hebben. Ook over de Japanse thee ceremonie zullen we bij stil staan en samen gaan we de Matcha thee proeven. En een aantal andere Japanse theesoorten, die in het dagelijks leven veel gedronken worden.
 • Kruiden uit de tuin:
  We gaan er een paar proeven en de heilzame werking komt van  een aantal planten aan de orde.
 • Yerba Maté:
  Deze drank uit Zuid Amerika mag niet ontbreken in dit lijstje. Door velen gedronken in een aantal Zuid Amerikaanse landen en niet voor niets, want deze heilzame drank heeft een grote bijdrage aan de gezondheid en vooral uithoudingsvermogen van mensen.
 • Kruiden uit de keuken:
  Een groot aantal kruiden zijn goed te gebruiken om een heel lekkere thee te maken, die ook nog eens heel erg gezond en heilzaam is om te drinken.
 • Theesoorten uit diverse streken:
  We gaan uit een aantal landen een paar zeer onbekende soorten thee proeven, zoals bv. De Sisilene uit Afrika, de Bergthee uit Griekenland, Chai uit India en nog een paar favorieten.