Er zijn zoveel prachtige plekken te ontdekken en een aantal hebben we de afgelopen jaren al bezocht. Van sommigen heb ik verslag gedaan en ga ik nog doen en die zijn terug te vinden bij de blogposts. Prachtige kruidentuinen op een botanische tuin of bij een klooster. Velen onbekend, maar een bezoek zeker waard. We gaan er de komende tijd een aantal bezoeken en de eerste staat bijna gepland.

Op vrijdag, 17 mei 2019, gaan we naar het Openluchtmuseum in Arnhem, waar een bijzondere kruidentuin is te bezoeken.Deze tuin is een reconstructie van de tuin van kloosterling Walafried uit het jaar 827 (5). Walafried leeft in het klooster van Reichenau in Zuid-Duitsland en heeft een Karolingische kruidentuin. Dat wil zeggen dat hij door Karel de Grote voorgeschreven gewassen verbouwt.

Vervoer is op eigen gelegenheid, maar als je je aanmeld of je wel of geen auto hebt, kunnen we het samen reizen coördineren. Met de afspraak om achteraf de reiskosten en parkeerkosten te delen. Toegang is gratis met een museumjaarkaart en 13,50 zonder.

Om 10.30 is er ontvangst met koffie en thee en wat lekkers, ergens in het museum.

Om 11 uur krijgen we een rondleiding door de kruidentuin door een rondleider van het museum.

Na de rondleiding zorgen wij op een geschikte plek in het park voor een heerlijke picknick.

Na de lunch kan je op eigen gelegenheid het museum bezoeken.

Het museum sluit om 17 uur en in principe blijven we tot sluitingstijd en gaan daarna weer met verschillende auto’s naar verschillende plekken terug.

Naast de reiskosten en toegangsprijs, kost deze excursie inclusief rondleiding, € 35,00 incl. btw en na aanmelding krijg je een betalingsverzoek om het bedrag over te maken.

Aanmelden kan hier.