Na 4 jaar kruidenworkshops organiseren op de BTA te Rotterdam wordt het nu tijd om onze vleugels uit te spreiden.

De vraag en behoefte om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor onze gezondheid door middel van oa producten uit de natuur te gaan gebruiken wordt steeds groter.Wij willen niets liever dan zoveel mogelijk mensen leren welke producten daarvoor te gebruiken en hoe deze toe te passen en de bewustwording van wat er in de winkel te koop is vergroten. Zo leert  men betere keuzes te maken welke producten bijdragen aan onze gezondheid en welke niet of minder.

Thee is geen geneesmiddel, maar we geloven wel dat door middel van bv. regelmatig bepaalde kruidentheeën te drinken men gezonder en ontspannender wordt en daardoor veel klachten kan voorkomen.

Van de vele kruidenateliers die we de afgelopen jaren hebben gegeven,  hebben we een serie van 5 kruidenateliers samengesteld, die wij hierbij aanbieden.

Bij het eerste Kruiden Atelier gaan we het hebben over ontspanning – Stress heeft invloed op ons gehele gestel en kan op langere termijn zorgen voor chronische klachten. Hoe zorg je ervoor dat je in dit drukke bestaan ontspannen door het leven kan gaan? De planten die daaraan bijdragen, behandelen we tijdens dit kruidenatelier en natuurlijk wat je er allemaal mee kan maken. Alles wat bijdraagt aan een ontspannen lichaam en gezonde nachtrust!

Naast een heerlijke ontspannen thee maken we een magnesium-bodybutter.

Het is mogelijk om op uw locatie meerdere workshop onderdelen aan te bieden. Hierover later meer.

Het tweede kruiden atelier heeft het thema Spijsvertering:

Naast ontspanning is een gezonde spijsvertering van groot belang voor een gezond leven. Langzaam sijpelt het besef door dat we een grote invloed kunnen hebben op onze gezondheid als ons spijsverteringsgestel goed werkt. De spijsvertering is de motor van ons lichaam en zelfs onze geest. Naast planten, gaan we het over andere producten hebben en ook over fermenteren en alternatieven voor gluten. Zeer belangrijk!

We gaan deze keer (echte!) zuurkool maken en natuurlijk ook weer een zelf samengestelde thee.

Tijdens het derde kruiden atelier behandelen we de huid;

Een gezonde huid is de weerspiegeling van een gezond gestel, maar ook dan kan er af en toe een uitbraak komen van vervelende klachten. Eczeem, pukkeltjes, acné, brandwonden, wondjes: welke planten en kruiden zijn daar goed voor en hoe maak je daar dan wat bruikbaars mee? Welke planten en ook vooral oliën hebben een heilzame werking voor de huid?

We maken  een gezichtszalf en een zelf samengestelde thee.

Het is mogelijk om het maken een van een heilzame gezichtsolie aan te bieden, met keuze uit een aantal voedende oliën aangevuld met etherische olien .

Het vierde kruiden atelier gaat over vrouwelijke hormonen. Welke kruiden dragen bij aan een goede hormonenbalans en welke kruiden, producten, etherische oliën dragen bij aan het welzijn van vrouwen. Kinderen krijgen, de overgang, menstruatie en nog veel meer onderwerpen rondom vrouwelijk welzijn komt aan bod.

We maken een heerlijke verkoelende spray, die goed te gebruiken is bij opvliegers en ook goed voor de longen. Iedere deelnemer gaat natuurlijk ook weer naar huis met een eigen samengestelde thee.


Tijdens het vijfde kruidenatelier hebben we het over Spieren, gewrichten en pijnbestrijding. Tijdens het sporten kunnen spieren overbelast raken en hebben vooral mensen op oudere leeftijd, last van gewrichtsklachten. Welke planten dragen bij om dit te voorkomen, te verlichten of misschien wel klachtenvrij te krijgen? En welke alternatieven zijn er voor de welbekende paracetamol? Tijdens het Kruiden Atelier behandelen we de relevante planten en toepassingen.

We maken smeerwortelzalf en ook weer een heerlijke kruidenthee om mee naar huis te nemen.

In overleg is het ook mogelijk dit programma naar uw wensen aan te passen.

Er zijn op dit moment de volgende Kruiden Ateliers in ontwikkeling:

  • gezonde kinderen
  • gezonde ademhaling
  • gezonde Mond, gebit, keel en oren
  • gezond Huis
  • voorjaar, zomer, najaar en winter: 4 kruiden ateliers waarbij de planten uit ieder seizoen worden behandeld